28 - 10 - 2024
Fot. Pixabay

Wszystko o śrucie rzepakowej w żywieniu trzody chlewnej – konferencja PSPO

Śruta rzepakowa jako ważny komponent paszowy dla trzody będzie tematem VIII Ogólnokrajowej Konferencji PSPO. Tym razem w Wielkopolsce, w Prusimiu. Agrokonsument.pl zaprasza.

 

 

Ósma Ogólnokrajowa konferencja PSPO na temat śruty rzepakowej pt. „Stawiam na pasze rzepakowe w żywieniu trzody chlewnej” odbędzie się w „Olandii”, w Prusimiu (woj. wielkopolskie).

W programie wydarzenia, zaplanowanego na 21 listopada 2024 r. przewidziano m.in. omówienie aktualnej sytuacji na rynku produktów przerobu rzepaku w Polsce i Europie.

 

Do udziału w debacie eksperckiej zaproszono m.in.:

  • Janusza Łojewskiego, Wiceprezesa Zarządu PSPO,
  • Juliusza Młodeckiego, Prezesa Zarządu KZPRiRB,
  • Zygmunta Jodko, Członka Zarządu Polskiej Federacji Rolnej.

 

Kosiarki Pöttinger Novacat: H najszersza na rynku, Opticurve dedykowana na zakręty

 

Śruta rzepakowa, źródło białka

 

O tym, jak jak śruta rzepakowa sprawdza się w mieszankach dla prosiąt, warchlaków i tuczników opowie dr Anita Zaworska-Zakrzewska, Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu.

Praktyczne i ekonomiczne aspekty stosowania śruty rzepakowej w produkcji świń przedstawi dr Tomasz Schwarz, Uniwersytet Rolniczy w Krakowie.

Redakcja Agrokonsument.pl patronuje wydarzeniu. Przypomnijmy, że w ubiegłym roku prowadziliśmy edycję konferencji PSPO poświęconej śrucie rzepakowej w żywieniu bydła mlecznego. Kliknij tutaj.

 

 

 

Redakcja Agrokonsument.pl
Serwis Agrokonsument.pl specjalizuje się w treściach kierowanych dla konsumentów i branży agro. Polityka rolna, bezpieczeństwo żywności, ubezpieczenia, prawo.
przeczytaj inne artykuły tego autora
Wydrukuj
PILNE !
Zobacz podobne:

Inni przeczytali również: